Izrada Online Trgovine S WordPressom I WooCommerceom

Danas mnogi žele pokrenuti vlastitu internetsku trgovinu. Biti sam svoj šef zanimljiva je ideja ali ima i svoje izazove.

Međutim, ono što smatramo najboljom idejom da se vaš prihod poveća i da bude izravno povezan s vašim radom je izrada online trgovine ( webshopa ).
U ovom blogu stavili smo informacije koje će pomoći početnicima u online poduzetništvu, stvaranju vlastite internetske trgovine.

Zašto online prodaja?

Online prodaja postupno postaje sve važnija. Prema anketi o ukupnoj maloprodaji koju je PWC proveo 2016. godine, gotovo 54% kupaca kupuje nešto online svaki mjesec. Očekuje se da će 34% svih online kupnji biti izvršeno putem mobilnog telefona. Stoga je dobra ideja imati online prisutnost. Ako se dobro promovira, vaša trgovina može generirati značajan prihod za vašu tvrtku.

Koraci za izgradnju vlastite internetske trgovine!

Slijedi nekoliko jednostavnih koraka koji će vam pomoći izgraditi online trgovinu. Prva važna stvar za napraviti je stvoriti web stranicu. Preporučujemo da koristite WordPress s vlastitim hostom. Razlog tome je što je platforma dovoljno robusna da se može nositi s punopravnom online trgovinom. Štoviše, jednostavan je, pristupačan i prilagodljiv. Sve to ga čini savršenim izborom.

1. Hosting i domena za Vašu web lokaciju:

Prvi korak u procesu je zakup hostinga i naziva domene za vašu web stranicu.
Postoji više opcija na tržištu i predlažemo da počnete s nečim razumnijim. Uzmite primjer My Data Knox, oni imaju hosting pakete koji si možete lako priuštiti.

Što vi trebate učiniti?

Povežete vašu domenu s hosting paketom, to je jednostavan proces koji vam može odraditi i davatelj usluge hostinga.

Danas svaki davatelj usluga hostinga ima instalaciju WordPressa s jednim klikom, to je dovoljno da postavite vašu web-lokaciju.

Ako imate više sredstava uložiti malo više u premium hosting i onda će te imati i neke dodatne pogodnosti.
Prednosti su svakodnevna sigurnosna kopija vaše web-lokacije, automatsko ažuriranje jezgre za WordPress, podrška 24/7, i mnogo više. Štoviše, ne morate posebno instalirati WordPress jer će to za vas odraditi pružatelj hosting usluge. Međutim, naziv domene morat ćete kupiti zasebno.

2. Sigurnost u online kupovini:

Želite da vaši kupci imaju povjerenja u vas i stoga je važno zakupiti SSL certifikat. SSL znači „Secure Sockets Layer”.
Dok nudimo našu uslugu izarde web stranica ili web shopa, uvijek savjetujemo našim klijentima da osiguraju ovaj certifikat.
Isti se odražava u vašem URL-u u obliku “https: //”.

3. Stvaranje dizajna trgovine:

Sada imate ime domenu i WordPress instaliran. Vrijeme je za rad na izgledu i korisničkom iskustvu vaše web-lokacije. Postoje razne mogućnosti oblikovanja koje možete dobiti uz WordPress u obliku brojnih besplatnih tema. Neke od tih tema podržavaju funkcionalnost e-trgovine i morat ćete odabrati jednu od njih.
Ako ipak želite čuti naše mišljenje, predlažemo da odaberete premium temu. Dostupna je visoka razina podrške za tu temu i različita pravodobna ažuriranja koja primate.

4. Stvorite internetsku trgovinu:

Nakon što ste odabrali dizajn vaše web-lokacije, vrijeme je da počnete s izgradnjom svoje online trgovine. Mi savjetujemo vam da razmislite WooCommerce pluginu.

Iznimno je popularan i potpuno besplatan. Osim toga, vrlo lako se postavlja i možete birati između različitih naprednih dodataka.

Evo nekih koraka koje trebate slijediti za stvaranje Vaše online trgovine.

a. Instaliraj WooCommerce:

Prvi korak je instaliranje dodatka WooCommerce u WordPress web. Dodatak je lako dostupan iz WordPress.Org besplatnih dodataka, zapravo možete ga pronaći i na WP nadzornoj ploči.
Na nadzornoj ploči potražite opciju koja kaže “dodatci”. Nakon toga kliknite na “novi dodatak” i potražite WooCommerce.
Kada pronađete odgovarajući dodatak, kliknite “Instaliraj odmah”. To je automatski proces i trebao bi se uglavnom odvijati u tren oka. Sada kada je dodatak instaliran, morat ćete kliknuti na “Aktiviraj dodatak”.
Sada morate početi s konfiguracijom, slijedite upute na zaslonu. Bit ćete pitani želite li WooCommerce automatski izradi neke od vaših glavnih stranica e-trgovine. Svakako bi trebali ići na to.
Time bi se automatski izgradile stranice poput korisničkog računa, košarice za kupnju, blagajne, pa čak i vašu glavnu stranicu. Nakon što je to učinjeno, također ćete morati postaviti svoje mjesto za pohranu, mjerne jedinice, opcije dostave, porez na promet i format valute.
Na kraju, morat ćete razmotriti opcije plaćanja. PayPal je jedan od najjednostavnijih za postavljanje i korištenje. Sve što trebate učiniti je unijeti svoju PayPal adresu na stranicu.

Osim toga, tu su i dodatne ugrađene opcije, uključujući online prijenos, ček, isporuku u gotovini, itd. Nakon što ste dali potrebne opcije, možete kliknuti na gumb “Završi”. Ovdje ćete biti upitani da li dopuštate WooCommercu da prikuplja podatke.

Savjetujemo vam da to odbijete. Zašto ugroziti vašu privatnost kada ne morate?

b. Napredne postavke:

Sada se trebate vratiti na nadzornu ploču i dograditi ju s nekim potrebnim naprednim postavkama. Prvo, trebate promijeniti zadanu adresu klijenta.
Nakon toga možete raditi na naprednim opcijama za dostavu. Imate mogućnost omogućiti besplatnu dostavu u određenim slučajevima kao što je važeći kod ili narudžbe iznad određene vrijednosti u kunama. Također provjerite opciju e-pošte. Tamo možete promijeniti adresu e-pošte na koju želite primati informacije o narudžbi.

c. Dodaj proizvode:

Sada je vrijeme za dodavanje kategorija i proizvoda. Idite na vezu proizvoda na nadzornoj ploči i kliknite “Kategorije”. Dodijelite naziv svojoj kategoriji, navedite njezin opis i odaberite sliku za nju. Također dodajte oznake za kategoriju, iako to nije potrebno ali preporuča se.
Sada kliknite “Proizvodi”, a zatim kliknite “Dodaj novo”. Ima mjesta za dodavanje slika, imena proizvoda, dodjeljivanje kategorija ili oznaka, dugi i kratki opis i još mnogo toga. Postoji i mogućnost da imate varijabilni proizvod.
To znači da postoje različite vrste istog proizvoda. To uključuje različite boje, veličine, vrste itd.
Ove osnovne upute trebale bi vam pomoći u izgradnji osnovne online trgovine.

Ako želite saznati više o tom procesu ili trebate neke informacije, javite se nama AdsWithMe tim će vam uvijek pomoći.

Klikni me!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call Now Button