Email marketing ili Newsletter marketing

Email marketing jedan je od kanala direktnog marketinga koji omogućuje neposrednu komunikaciju s krajnjim kupcem/korisnikom i to pomoću tehnika kao što je email newsletter. Email newsletter je elektronička komercijalna poruka koja se šalje grupi ljudi (na listu pretplatnika) upotrebom email servisa. Takve email poruke moraju imati kvalitetan i koristan sadržaj koji može biti informativnog, promotivnog, prodajnog, ili edukativnog tipa.

Ovako izgledaju newsletteri koje šaljemo!

Na linkovima možete pogledati kako izgledaju u originalu:

  1. Zone 3 newsletter
  2. ENDEVR newsletter
  3. Charlie HR newsletter

Zašto slati email newsletter?

Email nadmašuje sve ostale promotivne i komunikacijske kanale upravo zbog toga što zaokuplja najveću pažnju osobe koja taj email čita. Osim toga, služi za održavanje stalnog kontakta s postojećim kupcima/korisnicima kojima šaljete obavijesti o novoj ponudi usluga ili proizvoda, akcijama, popustima.

Osnovne prednosti email marketinga

Email newsletter šaljete osobama koje su samostalno pristale dobivati ga tj. koje su se upisale na vašu “mailing listu”, a u svakom trenutku mogu se odjaviti s liste primatelja.
To je izuzetno mjerljiv kanal komunikacije s vaših kupcima/korisnicima.
Značajno je jeftiniji i brži od klasičnih oblika direktne komunikacije kao što su pošta, fax poruke, telefonski pozivi, radio ili TV.

Email newsletter u “inbox” vaših pretplatnika stiže za samo nekoliko sekundi ili minuta ovisno o broju pretplatnika na vašoj listi. Možete segmentirati slanje newslettera prema vremenskoj zoni u kojoj vaš pretplatnik živi, tako da će ga svi dobiti u isto vrijeme.

Dužina email newslettera ne određuje njegovu cijenu.
Email newsletter izrađuje se u Responsive dizajnu tako da će vaša email poruka biti pregledna i na pametnim telefonima te tablet računalima.

Ako email nije poslan prema pravilima, ne samo da vaši emailovi trajno mogu završiti u neželjenoj pošti, već kompletna Web stranica može biti suspendirana.

Upravo zbog toga je poželjno email marketing prepustiti stručnim osobama. Dugogodišnjim iskustvom u internet poslovanju, pobrinut ćemo se da email odgovara svim pravilima i da je izrađen prema standardima koji povećavaju promet prema stranici, odnosno vašoj ponudi i većoj kupnji. Nakon slanja Newslettera, dostavljamo vam izvješće s kompletnom statistikom o uspješnosti emaila i ostvarenih ciljeva.

Što je uključeno u Email marketing?

  • Dizajniramo i izradimo newsletter
  • Kreiramo sadržaj
  • Postavimo bazu korisnika
  • Pošaljemo Newslettere
  • Dostavimo izvješće o izvedbi kampanje